EBH/279/2008

EBH/279/2008

 

 

 

Kérelmező beadvánnyal fordult a Hatósághoz arra hivatkozva, hogy egy gazdasági társaság  az interneten megjelentetett, kedvezményes üdülési lehetőséget kínáló hirdetésében életkor  szerinti korlátot állított fel az igénybevételére jogosultak körét illetően, amikor a szolgáltatás  igénybevételének feltételeként 35-65 év közötti életkort jelölt meg. Kérelmező és felesége az  üdülési ajánlattal élni szerettek volna, ám mivel mindketten elmúltak 65 évesek, eljárás alá  vont kizárta őket a lehetőségből.

 

A Hatóság a kérelem alapján a céget írásbeli érdemi nyilatkozat megtételére hívta fel, ám az  erre biztosított határidő eredménytelenül telt el, így a Hatóság az ügyben a rendelkezésére  álló adatok alapján hozta meg határozatát. A Kérelmező által csatolt hirdetés az alábbi  figyelmeztetést tartalmazta: „Az akcióban 35 és 65 év közötti (házas)párok vehetnek  részt…” A Hatóság ellenkező tartalmú bizonyítás hiányában úgy ítélte meg, hogy  Kérelmezőnek és feleségének életkora miatt kellett elszenvednie azt a hátrányt, hogy az  interneten meghirdetett, e-mailben is népszerűsített üdültetési szolgáltatást 65 év feletti  személyekként nem vehették igénybe.

 

A Hatóság a jogsértés elkövetését megállapította, a jogsértő magatartás jövőbeni  tanúsítását megtiltotta, határozatát 90 napra nyilvánosságra hozta, a jogsértőt pedig  egymillió forint összegű bírság megfizetésére kötelezte.