Az EBH elnökhelyettese elõadást tartott az "Európai összefogás az 50 év feletti nõkért" címmel rendezett nemzetközi konferencián

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) 2013. március 7-én nemzetközi konferenciát rendezett 140 fő részvételével az idősödő nők esélyegyenlőségének és aktivitásának megtartása érdekében.

Az MNKSZ meghívására az Egyenlő Bánásmód Hatóság részéről Magyar Enikő elnökhelyettes vett részt a konferencián, melyen többek között a kormányzat, az önkormányzatok, civil szervezetek, határon túli szervezetek, média, felsőoktatási intézmények, hazai és nemzetközi cégek, EU és ENSZ szakértői voltak jelen, illetve tartottak színvonalas előadásokat.

Magyar Enikő elnökhelyettes előadásában arról beszélt, hogy a Hatóság az egyenlő bánásmód követelményéről szóló törvényben megnevezett 19+1 védett tulajdonsággal – köztük az 50 év feletti nőket hangsúlyosan érintő nemmel, korral, egészségi állapottal – összefüggésben, általában egyéni kérelemre vizsgálja, hogy például a munkáltatók, szolgáltatók, közhatalmi szervek megtartották-e az egyenlő bánásmód követelményét. Az elnökhelyettes asszony egy igen tanulságos gyakorlati példán keresztül mutatta be a közvetlen hátrányos megkülönböztetés egyik formáját, amikor egy 50 év körüli hölgyet ért diszkrimináció, már a munkára való jelentkezése során. Az EBH a hatósági eljárások mellett az európai uniós finanszírozású TÁMOP-5.5.5 projektje segítségével társadalmi szemléletformálást is végez. A Hatóság az éppen aktuálisan zajló kommunikációs kampányával pedig a különböző médiák segítségével is fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy a diszkrimináció jogellenes, az egyenlő bánásmód pedig mindenkit megillet.