Equinet tréning Brnoban

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkatársa részt vett az Equinet (Esélyegyenlőségi Testületek Európai Hálózata) 2017. augusztus 31-én és szeptember 1-jén Brnoban megtartott tréningjén.

A tréningen résztvevők az egyenlő értékű munkáért egyenlő bér elvének nemi alapú megsértésével kapcsolatos ügyekről készült, egyenlőbánásmóddal és esélyegyenlőséggel foglalkozó nemzeti testületek (francia, cseh és osztrák) által vizsgált esettanulmányt dolgoztak fel kiscsoportokban. A tréningen számos, az Európai Bíróság által korábban vizsgált esetet is ismertettek, továbbá olyan kérdésekre keresték a választ a résztvevők, hogy ki a panaszossal összehasonlítható személy, hogyan alakul a bizonyítási teher ezekben az ügyekben, miként kell felépíteni sikeresen egy ilyen témájú ügyet, mit kell átlátható bérezési rendszer alatt érteni, mivel mentheti ki sikeresen magát az eljárás alá vont munkáltató. 

A tréning meghívott vendége Barbara Havelková volt az Oxfordi Egyetemről, aki a téma szakértőjeként több, érdekes előadást is tartott a megjelenteknek.

Az esemény házigazdája a cseh ombudsman hivatala volt.