Jogod van hozzá! – Emberi jogok képekben 2017. Emberi jogi képzőművészeti pályázat Győrben

A középiskolások emberi jogi oktatását is magába foglaló programot az eredményhirdetéssel zárta január 30-án a győri Széchenyi István Egyetem. A képzőművészeti pályázaton a vállalkozás szabadsága, a művelődéshez és a magánszférához való jog, a véleménynyilvánítás szabadsága, a közérdekű adatok megismerésének joga, a diszkrimináció tilalma, az emberi méltóság és az élethez való jog témakörökben készített alkotásokkal versenyeztek a diákok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a zsűri tagjaként vett részt a rendezvényen Magyar Enikő, az EBH elnökhelyettese. „# = bánásmód” című alkotásukkal  Varga Benedek, Sáling Áron és Wisztercill János Márk, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola tanulói és felkészítő tanáruk, Tóth László nyerték az Egyenlő Bánásmód Hatóság különdíját a versenyben. A hatóság elnökhelyettese a diákok és tanáruk teljesítményét ajándékutalvánnyal, valamint az EBH logójával emblémázott ajándéktárgyakkal jutalmazta.

A pályamunkákat értékelő zsűri tagjai voltak ebben az évben Stumpf István alkotmánybíró, egyetemi tanár, a zsűri elnöke; Lévayné Fazekas Judit, egyetemi tanár, dékán; Magyar Enikő, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnökhelyettese; Székely László, az Alapvető Jogok Biztosa és Rechnitzer János, egyetemi tanár, ismert műgyűjtő. A diákok alkotásait kiállításon mutatták be az érdeklődőknek a Kar aulájában.