magyar zászló angol zászló
honlap verzió vakok és gyengénlátók számára

A projektről

Kedves Látogatónk!

Ön az Egyenlő Bánásmód Hatóság TÁMOP 5.5.5 programjának információit olvassa.

A diszkrimináció Magyarországon több társadalmi csoportot sújt és az élet számos területén jelen van. Az oktatás, a szolgáltatások igénybevétele, a lakhatás körülményei mellett a foglalkoztatásban tapasztalható diszkriminációnak legsúlyosabbak az egyéni és a társadalmi hatásai. A kutatások azt bizonyítják, hogy a diszkriminációval veszélyeztetett ún. védett tulajdonságokkal rendelkező társadalmi csoportok között a romákat, a fogyatékkal élőket és a nőket éri legtöbbször hátrányos megkülönböztetés.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 2009. április 1-jén indította A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című kiemelt programját, hogy a hatósági feladatok ellátásán túl a projekt eszközeivel is beavatkozzon a diszkriminációs folyamatokba. A csaknem 915 milliós finanszírozású projekt körülbelül 3500 embert érint közvetlenül 2009 áprilisa és 2013 júniusa között.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság innovatív törekvése a projekt keretében megvalósuló társadalmi szemléletformálás, az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szemléletmód társadalmi szintű motiválása, megerősítése. A hatóság céljait a TÁMOP 5.5.5. projekt keretében megyei ügyfélszolgálati hálózat fejlesztésével, speciális tudásának és tapasztalatának megosztására irányuló képzéssorozattal, és az integrált kommunikáció eszközeivel valósítja meg.

Köszönjük érdeklődését. Kérjük, látogasson el honlapunk további felületeire is.

Vissza
www.esza.hu www.nfu.hu
impresszum
Valid XHTML 1.0 Transitional