magyar zászló angol zászló
honlap verzió vakok és gyengénlátók számára

A projektről

Kedves Látogatónk!

Ön az Egyenlő Bánásmód Hatóság TÁMOP-5.5.5 programjának információit olvassa.

A diszkrimináció Magyarországon több társadalmi csoportot sújt és az élet számos területén jelen van. Az oktatás, a szolgáltatások igénybevétele, a lakhatás körülményei mellett a foglalkoztatásban tapasztalható diszkriminációnak legsúlyosabbak az egyéni és a társadalmi hatásai. A kutatások azt bizonyítják, hogy a diszkriminációval veszélyeztetett ún. védett tulajdonságokkal rendelkező társadalmi csoportok között a romákat, fogyatékos embertársainkat és a nőket éri legtöbbször hátrányos megkülönböztetés.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) 2009. április 1-jétől valósítja meg a TÁMOP–5.5.5 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című  programot, hogy a hatósági jogalkalmazáson túl a diszkriminációs folyamatokba a projekt eszközeivel is beavatkozzon, valamint közel 10 éves jogalkalmazói tapasztalatának megosztásával prevenciós folyamatokat indukáljon. A csaknem 915 milliós finanszírozású projekt több ezer embert érint közvetlenül a 2009 április és 2014 szeptember közötti projektidőszakban.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság innovatív törekvése a projekt keretében megvalósuló társadalmi szemléletformálás és az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szemléletmód társadalmi szintű megerősítése. A hatóság céljait a TÁMOP-5.5.5 programban megyei ügyfélszolgálati hálózat fejlesztésével, speciális tudásának és tapasztalatának megosztására irányuló képzéssorozattal, és az integrált kommunikáció eszközeivel valósítja meg.

Érdeklődését köszönjük. Honlapunk további felületeit is ajánljuk figyelmébe.

Vissza
www.esza.hu www.nfu.hu
impresszum
Valid XHTML 1.0 Transitional