A kiskorú kérelmező törvényes képviselője kezdeményezte a hatóság eljárását. Azt sérelmezte, hogy az iskola nem biztosítja gyermekének a szakértői véleményben előírt kedvezményeket és az állandó pedagógiai asszisztensi segítséget.

A kiskorú kérelmező törvényes képviselője panaszolta, hogy a polgármester a behajtási engedély iránti kérelmét elutasította, ezért nem tudja gyermekével az óvodát akadálymentesen megközelíteni.

A kérelmező egy büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottjaként terjesztett elő kérelmet az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz. A beadványában azt sérelmezte, hogy az eljárás alá vont intézetben az egészségi állapota miatt nem biztosított számára a jogszabályban előírt szabad levegőn való tartózkodás joga.

Egy fejvadász cég ajánlott a kérelmezőnek távmunkában végezhető web-fejlesztői munkát. A panaszos referenciamunkája megfelelő volt, azonban a kutató-fejlesztő csoport szerint a pályázó nem illeszkedett a csapatkultúrába. A munkáltató arra hivatkozott, hogy a kérelmező elfogadása a cégnél nem teljes, ezért alkalmazását elutasította. A kérelmező szerint a munkáltató nemi identitása miatt hátrányosan megkülönböztette.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet ügyirat-kezelési főreferens munkakör betöltésére.