Az EBH gyermekrajz-kiállítása a Barabás Villában

Az Egyenlőség gyerekszemmel című tárlat 2014. december 1. és 2015. január 7. között volt megtekinthető a Barabás Villa Galériában (1122 Budapest, Városmajor utca 44.). A kiállítás diskurzusokat motivált a Hegyvidék polgárai között az egyenlő bánásmód témaköreiben. 

A fiatalokat megszólító képzőművészeti és novellapályázatban azoktól az általános és középiskolás tanulóktól vártunk alkotásokat, akik a diszkriminációval kapcsolatos tapasztalataikat, a hátrányos megkülönböztetésről kialakított véleményüket, valamint azt osztották meg velünk, hogy mit jelent számukra az esélyegyenlőség a képzőművészet és az irodalom eszközeivel.

Engem érdekel címmel hangoskönyvben is megjelentettük a novellapályázat 11 díjazott alkotását, amelyek a hallgatókat a 14-18 éves korosztály szemszögén keresztül kalauzolják el a hátrányos megkülönböztetéssel, kirekesztéssel és elfogadással tarkított hétköznapokban.

Az alkotásokat országos vándorkiállítás-sorozaton keresztül 70 állomáson tekinthette meg a lakosság, közöttük a kortárs fiatal csoportok, iskolai osztályok, művészeti szakkörök tagjai.

A kiállítás 2014. december 1. és 2015. január 7. között a budapesti Barabás Villa Galériában volt látható. A kiállítást december 1-jén Dr. Pánczél Márta, az Egyenlő Bánásmód Hatóság főosztályvezetője nyitotta meg, közreműködtek Bohus Emese és Monai Klára, a Solti György Zeneiskola hegedűszakos növendékei.

A helyszínen a képzőművészeti munkák mellett a hatóság novellapályázatán díjazott irodalmi alkotásokat is elolvashatták a látogatók, illetve meghallgathatták az Engem érdekelcímű hangoskönyvben feldolgozott műveket.

A vándorkiállítás-sorozat lehetőség a fiatal korosztály látásmódjának formálására a művészet közvetítő erejével. A kiállítás diskurzusokat motivált a Hegyvidék polgárai között az egyenlő bánásmód témaköreiben (pl. iskolai csoportok körében, osztályfőnöki órán ill. képzőművészeti órákon, stb.).

Az EBH gyermekrajz-kiállítása a Barabás Villában