Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet! EBH oktatófilm és szakmai kiadványok az ELTE rendezvényén

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság oktatófilmmel, kutatási és információs kiadványokkal támogatta az ELTE Tanító és Óvónőképző Karán szervezett „Együttélés-együttműködés” című májusi rendezvény szakmai programját. A tanácskozáson az oktatás területén megvalósuló diszkrimináció témakörében hangzottak el előadások, majd civil szervezetek szakemberei osztották meg az óvodai és iskolai neveléssel kapcsolatos tapasztalataikat a diákokkal különféle szekciókban.  

A szakemberek az integrált oktatás módszereinek népszerűsítése mellett a szemléletformálás jelentőségét hangsúlyozták az óvónők és tanítók képzésében a társadalmi sztereotípiák beágyazódásainak felismeréséhez és kezeléséhez. Ugyancsak fontosnak tartották az egyetemi, főiskolai tanulmányok során azoknak az ismereteknek a bevonását, amelyek a leendő szakemberek tudatosságát és jogtudatosságát fejlesztik az antidiszkriminációs  joganyagban és az emberi méltóság jogvédelmében.

Az EBH elnöke az egyenlő bánásmód sérelmét és a jogérvényesítés módját a hatósági jogesetek feldolgozásával bemutató oktatófilmet Az egyenlő bánásmód követelményének érvényesítése című sajátfejlesztésű tananyaggal együtt  a felsőoktatás valamennyi intézményének rendelkezésére bocsátotta ebben az évben.

EBH oktatófilm és szakmai kiadványok az ELTE rendezvényén