Mit jelent az EGYENLO=

Debrecenben a Nagyerdei Víztoronyra vetített, a hatósági arculat alapszínével egyező fényreklámmal hívta fel a figyelmet Dr. Kovács Krisztián Hajdu-Bihar megyei egyenlőbánásmód-referens a hatóság megyei jelenlétére és az esélyegyenlőség társadalmi elvárására.

Az EBH EGYENLO= logója pedig, amely az egyenlő karakter rejtett üzenetét integrálja a felhasználó vizuális élményében, a másnapra szervezett szakmai program címében jelent meg. A hatósági referens és a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház együttműködésében szervezett ”Mit jelent az EGYENLO=”című tájékoztató programra szeptember 29-én a H2O Galériában került sor. A rendezvény résztvevői a CSEÖH WEAPON of CHOICE kiállításának megnyitója után a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületének Védett tulajdonságokkal élni című érzékenyítő programján vettek részt. A gyerekek MÁSKÉPP látják című műsorban a Gyermekvédelmi Igazgatóság és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői hálózatában élő gyermekek mutatkoztak be műsorukkal a jelenlévőknek.

Dr Kovács Krisztián egyenlőbánásmód-referens az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkájáról, a diszkriminációs mechanizmusok mintázatát feltáró kutatásokról és a megyei ügyfélfogadási tapasztalatokról tartott prezentációt. Tájékoztatta a jelenlévőket a hatóság hazai és EU-s szinten is különlegesnek számító, országos ügyfélfogadási hálózatáról, amelyben 2009 szeptemberétől 19 megbízott egyenlőbánásmód-referens biztosítja a jogorvoslati lehetőségek gyors, közvetlen és díjmentes elérését, megyei és járási szinteken is.

Mit jelent az EGYENLO=