Színtelen szórakoztatás

Munkatársak foglaltak asztalt egy szórakozóhelyen. A csoport két tagját a bejáratnál álló biztonsági őrök nem engedték be és nem csatlakozhattak a kollégáikhoz. Arra hivatkoztak, hogy zárva vannak, miközben más vendégek akadálytalanul haladtak át a bejáraton. A férfi panaszos kérdésére, hogy a bőrszínével van-e probléma, a biztonsági őrök igennel válaszoltak.

A kérelmezők a hatósághoz fordultak.  A hatóság felhívására a vendéglátó egység üzemeltetője elismerte, hogy eljárásuk nem volt megfelelő. Hivatkozott arra, hogy a belépés előtt azonosítani akarták a pár férfi tagját, mert hasonlított egy agresszív viselkedésű vendégre. Ezért kérték arra a beléptetés előtt, hogy „tegyen még egy kört”. Azonosítás után beengedték volna, de a panaszos nem élt a lehetőséggel. Hangsúlyozta, hogy az esetre vonatkozó írásbeli panaszt követően a kérelmezőktől bocsánatot kértek, a történtekre magyarázatot adtak és VIP asztalt is felajánlottak, de mindezt a kérelmezők nem fogadták el.

Az eljárás alatt a felek között egyezség jött létre. A panaszos a cég vezetőjének bocsánatkérést elfogadta, a szórakozóhely pedig vendégül látta a 15 fős társaságot az eredeti ajánlatánál is kedvezőbb fogyasztási lehetőséggel.

EBH/43/2016

Színtelen szórakoztatás