Az Equinet Éves Rendes Közgyűlése - Brüsszel 2017. október 11.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke és munkatársa részt vettek az Equinet (Esélyegyenlőségi Testületek Európai Hálózata) 2017. október 11-én Brüsszelben megtartott évi rendes közgyűlésén. 

A közgyűlésen az Equinet vezetősége beszámolt a 2016-os évben végzett tevékenységéről, ismertette az elmúlt év költségvetését, a 2018-as évre szóló munkatervét, melyeket a tagság egyhangú szavazással elfogadott. Hasonlóképpen szavazták meg a hálózat tagjai az Equinet státuszának módosítását is.

Az Equinet ügyvivő testületének mandátuma lejárt, ezért a nemzeti hatóságok, egyenlőbánásmód- és esélyegyenlőségi szervezetek vezetői, képviselői megválasztották a 2017-2019 közötti időszakra az ügyvivő testület 9 új tagját. A testület a közgyűlést követően azonnal ülésezett és szavazott az elnök személyéről, akinek mandátuma a testület mandátumához igazodóan szintén két évre szól. Az elnöki székben a testületet négy évig vezető, és leköszönő Evelyn Collinst a horvát helyettes ombudsnő, Tena Simonovic Einwalter követi.

Az Equinet Éves Rendes Közgyűlése - Brüsszel 2017. október 11.