Referenciafilm - EBH TÁMOP-5.5.5/08/1 projekt

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2009. és 2015. között valósította meg a TÁMOP–5.5.5. projektet, amelyben alapvetően azt vizsgálta, hogy milyen eredményekkel befolyásolhatja az autonóm, diszkriminációs ügyekben hatósági jogkörrel rendelkező intézmény a hátrányos megkülönböztetés társadalmi szintű folyamatait, ha speciális tudásának megosztásához megfelelő forrás és promóciós eszközrendszer áll rendelkezésére.

A projektben megvalósított szakmai programok, a kommunikációs módszerek és eszközök hatásvizsgálatai bebizonyították, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság működésének tizedik évére az alacsony ismeretségű és korlátozott elérésű kategóriából ismert és elismert jogorvoslati intézménnyé vált. Meggyőző adatok igazolták, hogy képzési, kutatási és infokommunikációs tartalmakkal a hatóság szakmai-intézményi stratégiájában helye van a prevenciónak. Nyilvánvalóvá vált, hogy a hátrányos megkülönböztetés eseteiben a reparációt és szankciót jogszerűen alkalmazó hatóság hatékony eszköze a hatósági jogalkalmazás tapasztalatainak megosztására irányuló promóciós kampányok folyamata.

A tapasztalatok alapján a projekt fejlesztéseinek és eredményeinek fenntartására 2015. január 1-től a hatóság szervezeti struktúrájában Kommunikációs és Partnerségi Főosztály létesült.